Miletić: „Vjetar u leđa kulturnom razvoju grada“

26.11.2012

Danas je u Komunalnoj palači svečano potpisan drugi za redom trogodišnji ugovor o suradnji u realizaciji projekta Sa(n)jam knjige u Istri između Sajma knjige, Grada Pule, Istarske županije i Zagrebačke banke. Ugovor će služiti kao jamstvo za dugoročni razvoj sajma knjige koji otvara svoja vrata svim ljubiteljima knjige u petak, 30. studenog u Domu hrvatskih branitelja. Konferenciji za novinare prisustvovali su predstavnici svih uključenih strana: Gradonačelnik Pule Boris Miletić, istarski župan Ivan Jakovčić, direktor regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić te predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Istri Magdalena Vodopija.

Boris Miletić istaknuo je kako je dugogodišnjim održavanjem ovaj sajam pokazao snagu i kreativnost i izrazio svoje uvjerenje kako će i ubuduće, uz odličnu suradnju s ostalim partnerima, poslužiti kao kulturna manifestacija koja će, uz Pula film festival, promovirati Pulu na međunarodnoj razini. Pulski gradonačelnik dodao je kako sajam iz godine u godinu u Pulu privlači najveća svjetska imena književnosti te da će Grad Pula nastaviti podržavati manifestacije ovog profila.

Magdalena Vodopija se zahvalila svim potpisnicima i svim ljudima koji su pripremali ugovor te prepoznali značaj ovog sajma koji stremi ka decentralizaciji kulturne ponude u Hrvatskoj. Također je napomenula kako se nada da će potpisani ugovor preuzeti poticajnu ulogu za nastanak novih ugovora s ostalim vaninstitucionalnim tijelima. Prisutnima se obratio i Valter Šarić naglasivši kako je današnje potpisivanje logičan slijed uspješne suradnje započete prije tri godine i pohvalio je  zajednički trud privatnog i javnog sektora u realizaciji ovog projekta.

Na kraju je župan Jakovčić rekao  da je ova suradnja proizašla iz osnovne ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi te da je sajam odavno prerastao granice Pule i Istre i postao ključni dio modernog identiteta regije kojeg zajednički gradimo.

Nakon kratkih obraćanja novinarima, pristupilo se svečanom potpisivanju ugovora uz poziv da svi građani posjete 18. Sa(n)jam knjige u Istri koji će  u Puli biti otvoren od 30. studenog do 9. prosinca 2012. 

Posljednje vijesti

Katalog u knjizi

29.11.2012 Sajam

Katalog u knjizi