Sa(n)jam knjige u Istri

Objavljene nominacije za Kiklop 2013.

15.11.2013

 

Na jučerašnjoj je konferenciji u Zagrebu na Interliberu - pozornici izložbenog prostora Školske knjige objavljene su nominacije za 11 kategorija ovogodišnjeg Kiklopa 2013., te nagrada za životno djelo koja će se ove godine dodjeliti velikom Milivoju Solaru. Za urednika godine nominirani su Gordana Farkaš Sfeci, Irena Lukšić i Kristijan Vujičić, za prozno djelo Daša Drndić, Tatjana Gromača, Kristian Novak i Roman Simić Bodrožić, debitantsku knjigu Antonio Barišić, Iva Ušćumlić Gretić i Željka Živković, pjesničku zbirku godine Krešimir Bagić, Arsen Dedić i Marko Pogačar, za knjigu eseja Zoran Ferić, Irena Lukšić i Julijana Matanović.

Za znanstvenu knjigu nominirani su Krešimir Bagić, Sonja Bašić i Ljubo Stipišić Delmata, za slikovnicu godine Ivana Guljašević, Sanja Pilić uz Katarinu Halužan te Pika Vončina. Za knjigu godine za djecu i mladež nominirani su Zdenko Bašić, Miro Gavran i Sanja Pilić, za knjigu inozemnog autora Umberto Eco, nobelovka Alice Munro i Goran Vojnović, a za prijevod godine Xenia Detoni, Giga Gračan i Truda Stamać.

Dan Kiklopa započet će u nedjelju 15. prosinca, u 10 sati Kiklopskim doručkom. Legendarsni Vojo Šiljak na doručku će ugostiti ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo Milivoja Solara.

Objava dobitnika i svečana dodjela 10. jubilarnog Kiklopa 2013., u režiji Mauricia Ferlina, održat će se 15. prosinca u 12 sati u galeriji Svetih srdaca.

 

Drugi krug glasovanje traje od 18. do 25. studenog.

Popis nominiranih

Posljednje vijesti

Obavijest medijima

08.11.2013 PRESS

Obavijest medijima