Sa(n)jam knjige u Istri

Presuda o dodjeli nagrade Kiklop za 2008. godinu

11.09.2013

 

Poštovani, povodom skandaloznih naslova iznad nesuvislih napisa te neistinitih izjava i kleveta, objavljenih po javnim glasilima, a koji nanose štetu ugleda Pulskoga sajma knjiga, dužni smo izjaviti sljedeće:

Udruga Sa(n)jam knjige u cijelosti je provela odluku suda, točnije onaj njen dio koji se na Udrugu i odnosi. U sudskoj odluci nalaže se Sajmu da uruči nagradu, ali se, suprotno tvrdnjama iznesenim u medijima, ne opisuje način uručenja. Udruga Sa(n)jam knjige nalog suda provela je 11. rujna u 12 sati i 23 minute, dva i pol dana prije roka koji joj je presudom određen.

Pulski sajam knjiga zatražit će sudsku zaštitu zbog ponovljenog pokušaja narušavanja ugleda Sajmu iznošenjem neistinitih tvrdnji, obmanjivanjem javnosti i klevetom.

Ponavljamo: suprotno pisanju medija, nijedan član Udruge Sa(n)jam knjige nije, niti će davati pojedinačne izjave o ovom slučaju, sve do odluke Vrhovnog suda. Predsjednica Udruge i direktorica Sajma nije dala izjavu u kojoj komentira ovaj slučaj, kao ni odluku suda. I to je ponovljena izmišljotina, koju po drugi put demantiramo.

Ostajemo u vjeri da više nećemo biti primorani da javno opovrgavamo stalno iste laži.

 

Sa(n)jam knjige u Istri

Posljednje vijesti

Obavijest medijima

08.11.2013 PRESS

Obavijest medijima