Sa(n)jam knjige u Istri

Sljedeća stanica Paradiso

U suradnji s Udrugom Monteparadiso, ove godine, ostvarit će se poseban program pod nazivom Sljedeća stanica Paradiso. Neuobičajeno predstavljanje knjiga i autora pružit će underground prostor pulskog kluba Monteparadiso uz koncert i DJ večer.

 

 

Boris Bjelica

Boris Bjelica

BIOGRAFIJA

Boris Bjelica - dj BEBETTO rođen je u Puli, gdje i danas živi. Svirao je synth i bubnjeve u više pulskih punk-rock bendova; Die Blauen Reiters, Art Nouveaux, The Washingtones, GUW, Gola Jaja, Holiday Out...Usporedno sa sviranjem bavi se i djiranjem te glazbenim novinarstvom.  Od 1998. do 2004. godine radio je na pulskom Radio Maestralu kao voditelj, novinar, dj i glazbeni urednik. Između ostalog uređivao je i vodio emisiju elektronske glazbe – Epidemija. Od 1999. godine njegovi setovi počinju biti sastavljeni od house-based elektronske glazbe. Bebetto je bio aktivan član TCM grupe koja je organizirala MTV Valkana Beach festivale. Od 2003 - 2012 godine radio je kao manager, organizator i dj u rovinjskom Monvi centru. Voditelj je i urednik emisije Revija na ledu koja se emitira na Hrt Radio Pula. Njegovi su setovi kombinacija house + techouse elektronske muzike. Fuzija je njegova glazbena filozofija. 

Benjamin Perasović

Benjamin Perasović

Četvrtak, 12. prosinca - 21.00  Rojc, Monte Paradiso Sljedeća stanica Paradiso 

BIOGRAFIJA

Benjamin Perasović (1963.) studirao je, magistrirao i doktorirao sociologiju na odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je 1999. na temi „Subkulture mladih u Hrvatskoj: stilovi i identiteti od 70-ih do 90-ih“, te na osnovi disertacije objavljuje knjigu „Urbana plemena“ koja je 2002. dobila državnu nagradu za znanost. Radi u Institutu za društvene znanosti Ivo Pilar, nositelj je obaveznog kolegija Kineziološka sociologija na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, također i izbornog kolegija „Sport, navijači i kulture mladih“ na istom fakultetu, te je nositelj izbornog kolegija „Subkulture mladih“ na odjelu za sociologiju Hrvatskih studija. Objavio je tridesetak znanstvenih radova, te je čest gost na mnogim sveučilištima širom svijeta (uključujući, primjerice i Wako university, Tokyo ili Inter-medium Institute, Osaka). Osim akademskog dijela života nastupa i kao dj, uglavnom oko glazbenih pravaca kao što su roots reggae, dub, trance. Bio je predsjednik udruge Špica za harm reduction u oblasti upotrebe droge. Sudjelovao u mnogim domaćim i međunarodnim istraživačkim projektima; trenutno je voditelj hrvatskog tima u velikom međunarodnom projektu „Memory, Youth, Political Legacy and Civic Engagement“.

Marko Pogačar

Marko Pogačar

Petak, 6. prosinca - 21.00  Rojc, Monte Paradiso Sljedeća stanica Paradiso

BIOGRAFIJA

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Objavljuje poeziju, prozu, esejistiku i književnu kritiku. Urednik je u književnom časopisu Quorum, dvotjedniku za kulturna i društvena zbivanja Zarez i nakladničkoj kući V.B.Z. Bio je, između ostalih, stipendist fondacija Civitella Ranieri, Passa Porta, Milo Dor, Brandenburger Tor, itd. Nagrađen je s više književnih nagrada, sudjelovao je na književnim festivalima i manifestacijama širom svijeta. Prevođen je na dvadesetak jezika.

 Bibliografija:

 Pijavice nad Santa Cruzom, pjesme (AGM, Zagreb 2006, DPKM 2009.)

Poslanice običnim ljudima, pjesme (Algoritam, Zagreb 2007.)

Predmeti, pjesme (Algoritam, Zagreb 2009.)

Atlas glasova, eseji (V.B.Z, Zagreb 2011.)

Jer mi smo mnogi, publicistika (Algoritam, Zagreb, 2011.)

Bog neće pomoći, priče, (Algoritam, Zagreb, 2012.)

Jugoton gori! glazbeni dnevnik (Sandorf, 2013.)

Cherkezi united

Cherkezi united

Petak, 6. prosinca - 22.00  Rojc, Monte Paradiso Sljedeća stanica Paradiso

BIOGRAFIJA

Priča o bendu počinje na jednom tulumu 2006. godine; Aleksandar Sale Paščenko vratio se u Zagreb iz Moskve i sa sobom donio kompilaciju dječjih pjesama, nekada poznatih djeci širom bivšeg SSSR-a. Društvo se oduševilo veselim melodijama i umilnim dječjim glasićima, pa se netko odmah sjetio kako bi bilo zabavno svirati te pjesme u punk rock stilu. Sasvim uobičajena priča s tuluma, s neobičnim obratom – bend je doista formiran, a već 2007. izdaje album "Kuda poshol" s pjesmama na ruskom jeziku, na etiketi Slušaj najglasnije doajena underground scene Zdanka Franjića. 

U 2010. Cherkezi kreću s nastupima u Hrvatskoj i okolici (EXIT festival Novi Sad, Dirty Old Festival Požega, MUN fest, Opatijske barufe fest, Organizirani kaos Kutina, MUF Festival Sisak, Koper, Ilirska Bistrica, Kranj, Cerkno, Idemo otok festival, Garage Fire Fest Beograd itd.), te počinju raditi na novim pjesmama. Nastupi nailaze na dobar prijem, no pokazuje se da je ruski jezik prepreka prijemu kod domaće publike, te bend odlučuje pisati tekstove na hrvatskom. Krajem 2011. snimljen je singl "Smugljanka", hrvatski prepjev ruske narodne pjesme, a reakcije pokazuju da je odluka bila utemeljena.

 

Postava benda: 

Goran Rajić - Rajko: vokal

Aleksandar Paščenko - Sale: gitara, back vokali

Davor Novosel - Daba: gitara, back vokali

Bruno Gavran: bas

Nino Šarić: bubnjevi

Cherkezi United - http://www.cherkezi.com/