Sa(n)jam knjige u Istri

Kiklop u Cerviji

19.05.2014

 

Grad Pula predstavlja se na ovogodišnoj 42. manifestaciji Cervia Città Giardino - Maggio in Fiore s obilježjima Sa(n)jam knjige u Istri. Ovaj poznati festival parkova u talijanskoj općini Cervia održava se svakog proljeća od 1972. godine. Brojni talijanski i europski gradovi cvijetnim aranžmanima i intervencijama u prostoru u mnogobrojnim zelenim oazama Cervie predstavljaju dio svoje gradske posebnosti i prepoznatljivosti. Iz godine u godinu Maggio in Fiore profilira se sve više kao značajni internacionalni prostor za raspravu o svim novitetima i kreativnim mogućnostima koje pruža umjetnost i arhitektura krajobraza s posebnim akcentom na kvalitetu života i povezanost čovjeka s prirodom. 

Ovogodišnji izložbeni prostor Pule krasit će monumentalna statua Kiklop čije autorstvo potpisuje poznata i priznata pulska umjetnica, keramičarka i skulptorica Marina Orlić. Statua je od 2011. godine priznanje dobitnicima Kiklopa, najpoznatije knjižne nagrade u Hrvatskoj koju je utemeljio Sa(n)jam knjige u Istri i koja je uz Sajam postala prepoznatljiv dio grada Pule i Hrvatske. Instalacija u prostoru sastoji se, dodatno, i od knjiga koje izranjaju iz zelene površine. Za cvijetni dizajn zaslužni su Herculanea Pula i Upravni odjel za prostorno uređenje Grada Pule, a cijeli koncept potpisuje Mauricio Ferlin.

Od 24. svibnja pa do kraja rujna, u jednom parku u Cerviji, u društvu brojnih posjetitelja iz cijelog svijeta, Sa(n)jam knjige u Istri počinje slaviti svoj veliki jubilej, dvadesetu obljetnicu od svog osnutka, a grad se Pula još jednom predstavlja projektom koji ga obilježava značajnim i priznatim gradom kulture.      

Posljednje vijesti

Kiklop u Cerviji

19.05.2014 PRESS

Kiklop u Cerviji