Sa(n)jam knjige u Istri

Okrugli stol "Teatar pod okupacijom"

16.07.2014

 

RAT I MIR: 100 GODINA KOJE TRAJU

Jučer je u Puli u Domu hrvatskih branitelja održan okrugli stol “Teatar pod okupacijom” u organizaciji Sa(n)jam knjige u Istri i Kazališta Ulysses. Suradnja između pulskog Sajma i Ulyssesa nadovezuje se na obilježavanje Prvog svjetskog rata, 20. jubilarni Sa(n)jam knjige u Istri ove godine tematski će obrađivati 1914., a posebni popratni programi 14. sezone Kazališta Ulysses pod nazivom “Rat i mir: 100 godina koje traju”, također, obrađuju temu Velikog rata. Program se održao u sklopu projekta “1914. – Puna je Pula /Pola gremita” kojim se Pula i Istra s različitim znanstvenim, umjetničkim, edukativnim, kulturno-turističkim i komemorativnim programima priključuju europskom obilježavanju Prvog svjetskog rata.

Na okruglom stolu o funkciji kazališta u ratnim zbivanjima raspravljali su glumci Jasna Diklić i Admir Glamočak, dramaturginja i kulturna aktivistica Borka Pavičević, a vodio ga je redatelj Dino Mustafić.

Na temelju bogatog, internacionalnog kazališnog programa u Sarajevu za vrijeme nedavnog rata, otvorila su se brojna pitanja, a glavno pitanje na koje se pokušao dati odgovor jest: Može li kazalište služiti kao izlaz iz rata ili je samo utočište?

Posljednje vijesti

Istarska razglednica

18.12.2014 Sajam

Istarska razglednica

Ne čitam i ne pušim

12.12.2014 Sajam

Ne čitam i ne pušim