Pula - Dom hrvatskih branitelja, od 1. do 10.12.2017.

  • Program

Ja nikad nisam bio nigdje / a ti si brate bio svugdje / e pa sad zamisli / kolika je moja masta

Izvrstan koncert mostarskog reggae/indie rock benda Zoster održan je u četvrtak navečer u punom pulskom Rock caffeu, kao dio programa Hercegovina čita 23. Sa(n)jam knjige u Istri.  

Koncert je počeo pjesmom Sve čega nema, a zagrijavanje publike nastavilo se i uspješnicama s više albuma:  Policija, Sve u svoje vrijeme, Imači kada, Brod koji tone, Banana stejt, Ko je jamio i nešto žešćim ritmovima, uz pjesme A gdje sam bio ja, Volio sam te... Odsvirali su i svoju prvu pjesmu Majka Jamajka. Izvodili su i obrade, poput Knockin' on Heaven's Door, a na kraju ih je oduševljena publika pozvala i na bis te su odsvirali još nekoliko hitova i doveli atmosferu do usijanja.

Frontmen grupe Mario Knezović već je poznat pulskoj publici jer se na Sajmu predstavio i u programu Pop lektira, gdje je srednjoškolce u publici također oduševio svojim hitovima.

Zoster je osnovan 2000. godine i dosad su objavili četiri albuma: Ojužilo (2005.), Festival budala (2007.), Imači kada (2012. ) i Srce uzavrelo (2014.).

Dobili su ime po virusu herpes zoster koji u tijelu bukne kao posljedica oslabljenog imuniteta, budući da, kako sami kažu, ukazuju na  problem pada imuniteta društva, odnosno, kao njegov korektiv koji donosi poruke mira, tolerancije, ljubavi, a „ponekad i edukacije“.