Pula - Dom hrvatskih branitelja, od 29.11. do 09.12.2018.

Prvi dan: četvrtak, 29. studenog

 

Video-kronika prvog dana Sajma

Otvorenje Sajma
Književni nobelovac Wole Soyinka, gradonačelnik Pule Boris Miletić i direktorica Sajma Magdalena Vodopija tijekom svečanosti otvaranja 24. Sa(n)jam knjige u Istri.
Sajam s pravom postavlja velika očekivanja – kaže gradonačelnik Miletić – pa nam je drago što ćemo i ubuduće moći podupirati kreativnu slobodu koju njeguje.

 

Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić: Session za Predraga Lucića.
Jučer su mi kazali da ne trebam strepiti oko treme zbog svog govora – rekao je Soyinka – jer će me umiriti jedan od najtoplijih glasova Europe. I bili su u pravu.

 

Okrugli stol o Cenzuri i autocenzuri u knjižnici
Višnja Cej, Ivan Babić, Jasmina Kenda, Vladimir Stojsavljević i Jasna Kovačević
Jasna Kovačević upućuje na problem brisanja nedostojnih sadržaja na društvenim mrežama, a Vladimir Stojsavljević govori o fenomenu Slobode kao osobnom izboru.

 

KNJIŽEVNI  PORTRET: Daniel Načinović (Istarski ogranak DHK)
Daniel Načinović, Boris Domagoj Biletić i Aljoša Pužar
Istarski trubadur o svojoj nadi da je budio dobra čuvstva: Poezija bilježi prostor između sna i jave.

 

DIVLJE GUSKE (Hena com)
Julijana Adamović, Kruno Lokotar i Paola Orlić u Sutonu uz knjigu o romanu Divlje guske. Vrijeme u životu djeteta teče sporije – kaže autorica – željela sam napisati priču o pripadanju.

 

VRIJEME RASAPA (Sandorf)
Wole Soyinka, Ivan Sršen i Andrea Matošević
Wole Soyinka zagledan u dupkom punu dvoranu na predstavljanju svog romana koji je u hrvatskom prijevodu netom izašao. Tko je prije gotovo pola stoljeća kada je objavljen izvornik mogao pomisliti da će Vrijeme rasapa tako pogoditi trenutak u kojem se pojavljuje u Puli.Fotografije © Tanja Draškić Savić i Manuel Angelini 
Video-kronika © Vibor Juhas