Tko / što

Organizator
Udruga Sa(n)jam knjige u Istri

Suorganizatori
Castropola d.o.o.
HGK – Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske

Programski odbor 18. Sa(n)jam knjige u Istri:
Ekrem Causevic, Marta Andric, Ljiiljana Avirovic, Ana Bogisic, Magdalena Vodopija, Mauricio Ferlin, Vladislav Bajac, Miodrag Kalcic.

 

Magdalena Vodopija

Magdalena Vodopija

direktorica Sajma
sudjelovala je u organizaciji i programima mnogih kulturnih i estradnih manifestacija u Puli i Istri, a 1990. godine utemeljila je (bivšu) knjižaru Castropola (zajedno s ocem Boškom Obradovićem i Zoranom Vodopijom), pet godina kasnije pulski Sajam knjige u Istri i potom Udrugu Sa(n)jam knjige u Istri koja organizira Sajam knjige u Istri, Festival dječje knjige Monte Librić, Knjižnu nagradu Kiklop, festival Polis…

Slavica Ćurković

Slavica Ćurković

glavna organizatorica i tajnica nagrade Kiklop
diplomirala je Filozofskom fakultetu u Zagrebu – Odsjeku za pedagogijske znanosti i Visokoj učiteljskoj školi u Puli, radila je na organizacijskim poslovima u Pula Film Festivalu i Muzeju suvremene umjetnosti Istre, a od 2008. u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri obavlja poslove direktorice Festivala dječje knjige Monte Librić, organizatorice Sajma knjige u Istri i festivala Polis te koordinatorice i tajnice knjižne nagrade Kiklop.

Mauricio Ferlin

Mauricio Ferlin

diplomirao je dizajn na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se dizajnom, scenografijom i video stvaralaštvom za što je višestruko je nagrađivan. Autor je imena Sa(n)jam knjige u Istri, a od 2001. godine stalni je suradnik Sajma.

Olivera Toić

Olivera Toić

voditeljica Sajma
završila je studij hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zadru. Od 2006. godine zaposlena je u knjižari Castropola, a od 2007. i kao voditeljica prodajnoga dijela Sajma knjige u Istri.

Tina Zenzerović

Tina Zenzerović

tajnica ureda Sajma
Apsolventica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer Modni dizajn. Do 2011.godine radila je u programskom djelu Sajma poslove organizacije, a od ove, 2012., radi kaovoditeljica prodajnog djela Sajma.

Rea Korani

Rea Korani

koordinatorica programa i usluge smještaja
apsolventica je talijanskoga jezika i književnosti na Sveučilištu Jurija Dobrile u Puli. Od 2006. godine angažirana je u Udruzi Sa(n)jam knjige u Istri, gdje obavlja poslove koordinatorice festivalskog programa, glavne organizatorice Festivala dječje knjige Monte Librić, moderatorice programa i kreatorice festivalskih glazbenih najava.

Iris Mošnja

Iris Mošnja

tajnica ureda
apsolventica je hrvatskoga jezika i književnosti na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Od 2006. godine radi u prodajnom dijelu Sajma knjige u Istri, a od 2010. kao koordinatorica festivalskog programa Sajma i Festivala dječje knjige Monte Librić te na administrativnim i organizacijskim poslovima Udruge.

Oleg Šuran

Oleg Šuran

završio je dizajn vizualnih komunikacija (BA) i dizajn u novim medijima (MA) pri Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu. Bavi se podjednako grafičkim oblikovanjem i internetskim dizajnom, a od ove godine potpisuje i web dizajn Sajma knjige u Istri.

Marko Bolković

Marko Bolković

završio je SAE Institute u Ljubljani, smjer inženjer zvuka. Od 2009. godine voditelj je tehnike Sajma knjige u Istri. Kao voditelj tehnike radi i za festivale: PUF, Media Mediterranea, Sedam dana stvaranja, Festival dječje knjige Monte Librić i festival Polis.

Andrea Latinović

Andrea Latinović

diplomirala je povijest, dugogodišnja je novinarka dnevnika i tjednika, bivša glavna urednica Vjesnika, kratko vrijeme glasnogovornica Ministarstva rada i socijalne skrbi, u posljednje vrijeme urednica internetskih portala, a ove godine i glavna urednica internetskih stranica Sajma knjige u Istri.

Miodrag Kalčić

Miodrag Kalčić

diplomirao je fiziku, povremeni je i stalni suradnik programskih i inih odbora, pisac tekstova i (ko)autor slogana, urednik kataloga i web stranica Sajma knjige u Istri od 1998. godine.