Pula - Dom hrvatskih branitelja, od 29.11. do 09.12.2018.

Dragi naši nakladnici,

i dok se ljeto bliži kraju, ubrzano se spremamo za zimski susret s knjigom na 24. Sa(n)jmu knjige u Istri. Ove godine sanjamo ranije nego inače, od 29. studenog  do 9. prosinca 2018., u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Kako je tema ovogodišnjeg sajma Sloboda, osjećamo se slobodno ranije vam uputiti poziv za sudjelovanje.

Glavna novost i adut 24. Sa(n)jma knjige je novi koncept izlaganja – knjižarski postav. Zašto knjižarski? Jer smo, konačno, odlučili izložiti knjige tematski, prema područjima, i to čak njih dvanaest: Histrica, Književnost, Umjetnost i arhitektura, Dječja knjiga, Putopis, Turistika i hobi, Strana knjiga, Alternativa, Religija, Znanstvena i stručna knjiga, Filozofija, sociologija i antropologija te Film, strip, glazba i pop kultura. Unutar tematskog područja knjige će biti izložene prema nakladnicima, a svaki naslov imat će reprezentativno i vidljivo mjesto u novom, svježem postavu Sa(n)jma!

Novi način izlaganja vođen je idejom o većoj preglednosti izloženih naslova i jednostavnijem snalaženju kupaca. Naša promišljanja provjerili smo u razgovorima s knjižarima, knjižničarima i predstavnicima značajnog broja nakladničkih kuća. Također, uvjereni smo kako će posjetitelji Sa(n)jma intuitivnije i lakše pronalaziti naslove koji ih zanimaju.

O izlaganju vaših vrijednih knjiga pobrinut će se nova voditeljica prodaje Vlatka Balinčić, knjižarka s dugogodišnjim iskustvom rada u velikim zagrebačkim knjižarama, sa svojim timom: Denis Brandeis, pomoćnik voditeljice prodaje, iskusne knjižarke Aleksandra Benjak i Marina Habuzin te više od trideset studenata/ica unaprijed obučenih za rad s knjigama.

Stoga, požurite i rezervirajte svoje mjesto u našoj novoj priči tako što ćete ispuniti prijavnicu i postati dio slobodnog, raznovrsnog i bogatog postava 24. Sa(n)jma knjige!

Prijavnicu preuzmite u produžetku ovog poziva i pošaljite zaključno s 10. 10., a mi ćemo se pobrinuti da vaše knjige dođu do svojih čitatelja.

Veselimo se ponovnoj suradnji i druženju s Vama!


Srdačan pozdrav iz Pule,
Vlatka Balinčić, voditeljica prodaje
Denis Brandeis, pomoćnik voditeljice prodaje