Završeno glasanje za književnu nagradu Kiklop

13.10.2012

Završen je i drugi krug glasanja za književnu nagradu Kiklop, koji je trajao od 29. listopada do 5. studenog. Podsjetimo, od 15. do 22. listopada trajalo je glasanje za prvi krug nagrade utemeljene 2004. godine, kao godišnje nagrade za revaloriziranje nakladničke struke i postavljanja stručnih kriterija u vrednovanju autorskog rada.

Za Kiklopa se glasuje u dva kruga, a u prvom krugu glasovanja sudjeluju svi prijavljeni, koje je odobrio Upravni odbor Kiklopa. Nakon prvog kruga glasovanja objavljuje se troje kandidata s najvećim brojem glasova. U drugom krugu nemaju pravo glasa autori, izdavači i urednici knjiga nominiranih u tim kategorijama.

U kategoriji Leksikografsko djelo godine ove su godine prijavljena dva kandidata (izdanja) te sukladno Pravilniku održava se glasovanje samo u drugom krugu i rezultati drugog kruga određuju dobitnika u toj kategoriji

Kiklop se dodjeljuje u 13 kategorija: urednik/ica godine, prozno djelo godine, debitantska knjiga godine, pjesnička zbirka godine, knjiga eseja godine, publicistička knjiga godine, znanstvena knjiga godine, slikovnica godine, knjiga godine za djecu i mladež, knjiga inozemnog autora/ice godine, prijevod godine, leksikografsko djelo godine te nagrada za životno djelo.

Stručno biračko tijelo čine članovi Društva hrvatskih književnika, Hrvatskog društva pisaca, Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade, Hrvatskoga knjižničarskog društva, Društva hrvatskih književnih prevodilaca, Hrvatskog PEN centra, profesori hrvatskih visokih učilišta, direktori i urednici nakladničkih kuća u Republici Hrvatskoj, novinari u kulturi te književni kritičari. Nagrada će biti dodijeljena na 18-om Sa(n)jam knjige u Istri, koji će biti održan od 30. studenog do 9. prosinca u Puli.

 

Posljednje vijesti

Katalog u knjizi

29.11.2012 Sajam

Katalog u knjizi