22. Sa(n)jam knjige u Istri, pulski festival knjiga i autora
Tema: Transatlantik
Dom hrvatskih branitelja, od 1. do 11. prosinca 2016., Radno vrijeme: 9-21

Poštovani nakladnici,

 

ovim dopisom želimo vas pozvati na 22. Sa(n)jam knjigeu Istri, koji će se ove godine održati od 1. do 11. prosinca 2016. u Puli u tradicionalnom prostoru održavanja Sajam - Domu hrvatskih branitelja (austrougarski Marine Kasino). Pod tematskom odrednicom Transatlantik otvorit će se jedanestodnevna rasprava o suvremenoj portugalskoj i brazilskoj književnosti, dok će se u posebnom regionalnom programu pod nazivom Ljubljana bere predstaviti suvremena literarna i umjetnička scena grada Ljubljane.

 

U izložbeno-prodajnom dijelu Sajma ove smo godine pripremili pregršt novosti. Prostor je oblikovao Mauricio Ferlin i vizualno će izgledati drugačije, transparentnije i sa znatno preglednijim štandovima. S ovim promjenama mijenja se i koncept postavke koju je oblikovao ovogodišnji savjetnik Sajma, Dražen Dabić. Postavljamo i nove tematske štandove, tako će se Vaša izdanja koja se preklapaju s temom i žarištima Sajma moći, osim na Vašim matičnim štandovima, pronaći na više mjesta u sajamskom prostoru. Od tematskih štandova izdvajamo: Libar za vajk (100 naslova nove produkcije od kojih će posjetitelji odabrati top 10 knjiga za sva vremena), Transatlantik, Autori Sajma, Ljubljana bere, tradicionalni dječji kutak Monte Librić te poseban Umjetnički salon Sajma na pozornici Centralne dvorane u kojem će biti izloženi naslovi iz umjetnosti (arhitektura, glazba, likovna umjetnost, dizajn...). Umjetnički salon Sajma  činit će još jednu pozornicu Sajma na kojoj će se odvijati neformalni susreti s autorima, performansi i glazbene minijature.

Nakladnicima koji se odluče na vlastiti štand ove godine otvorena je mogućnost postavljanja stručne osobe iz vlastitog tima, a kako bi dodatno unaprijedili prodaju vlastitih izdanja. Iz istog razloga moći će organizirati i tzv. happy hour s dodatno sniženim naslovima i prikladnim događanjima na štandu.

Sajam ostaje dosljedan svojem konceptu prodaje. Nakladnik odobrava 50% rabata organizatoru kako bi organizator mogao ponuditi kupcu knjige snižene za 20-30%.


Za sudjelovanje na 22. Sa(n)jam knjige u Istri možete se prijaviti do 17. listopada 2016. Molimo Vas da ispunjenu prijavnicu koja se nalazi na vrhu stranice s lijeve strane pošaljete na e-mail: prodaja@sanjamknjige.hr. Ispod prijavnica nalazi se I tlocrt sajamskog prostora s postavljenim štandovima.  

 

Uz prijavu je potrebno priložiti najnoviji katalog izdanja koji treba sadržavati:

puni naslov knjige,  

ime autora,  

godinu izdanja,  

cijenu i 

barkod,

uključujući i knjige koje će biti objavljene do početka Sajma. Izbor knjiga vrši se u dogovoru s voditeljicom.

 

Napominjemo da se visina participacije za izlaganje ove godine nije mijenjala, cijene su iste kao i prošle godine.

S radošću Vas očekujemo u prosincu u Puli.

 

Voditeljica prodajnog dijela Sajma:                                                 Direktorica Sajma:

Tina Zenzerović                                                                              Magdalena Vodopija