Pula - Dom hrvatskih branitelja, od 1. do 10.12.2017.

Drage knjižničarke i knjižničari,

 

ovim dopisom želimo vas pozvati na 23. Sa(n)jam knjige u Istri koji će se ove godine održati u terminu od 1. do 10. prosinca, već tradicionalno u Puli, u Domu hrvatskih branitelja. Sajam se svečano otvara uz prigodni program 1. prosinca točno u podne.

U fokusu ovogodišnjeg Sajma bit će tema Intime, u regionalnom programu Hercegovina čita predstavit ćemo suvremenu književnu i umjetničku scenu Hercegovine, a žarište će pak biti na francuskoj i frankofonoj književnosti. Predviđena su predstavljanja knjiga, okrugli stolovi, predavanja, izložbe, koncerti, filmske projekcije, program za srednjoškolce, dječji program, stručni skupovi...

Ove godine, tema od posebnoga interesa za hrvatsku kulturu i znanost  bit će  znanstvena i stručna knjiga. Sa(n)jam će u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature postati velika knjižara s najvećim i najznačajnijim pregledom znanstvenoga nakladništva u Hrvatskoj. Sajam želi ovom inicijativom, kroz sajamsku znanstvenu knjižaru i brojne okrugle stolove i tribine, široj javnosti predočiti važnost znanstvene knjige za našu opću kulturu i obrazovanje.

Za razliku od nekoliko posljednjih godina, ove godine Dan za knjižničare počinje svečanim otvorenjem Sajma jer smo željeli da osim stručnih programa imate priliku prisustvovati i ostalim programima 23. Sa(n)jam knjige u Istri.

I ove ćete godine  imati mogućnost birati i kupovati knjige uz popuste do 20% na nove naslove i više od 30% na one starijeg datuma. Također, u izboru smo opet usmjereni na individualni pristup knjižničarima, pa će vam u izboru pomagati ekipa educiranih knjižara, te uputiti na knjige sa značajnim popustima.

Ukoliko ne budete u mogućnosti doći na ovogodišnji Sa(n)jam knjige u Istri, nabavu svakako možete tijekom trajanja Sajma, od 1. do 10. prosinca, ostvariti po našim cijenama i knjige ćemo rado poslati na adresu vaše knjižnice o našem trošku.

Sajam knjižničarima nudi i mogućnost noćenja u hotelu za jednu osobu (ravnatelja/icu knjižnice ili voditelja nabave).

 

Program Dana za knjižničare je sljedeći: 

 

10.00 Gradska knjižnica i čitaonica Pula

- okupljanje knjižničara, dočekuju ih ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Nela Načinović i voditelj Sveučilišne knjižnice Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli Bruno Dobrić.

Budući da je osnovana 1957., pulska Gradska knjižnica i čitaonica ove godine obilježava 60. obljetnicu djelovanja.

 

12.00 Dom hrvatskih branitelja

svečano otvorenje 23. Sa(n)jam knjige u Istri

- koktel dobrodošlice 

 

15.00 DHB, Kavana Mozart

Sa(n)jam knjige u knjižnici

Jasna Kovačević: NARODNA KNJIŽNICA – SREDIŠTE KULTURNOG I DRUŠTVENOG ŽIVOTA

(Naklada Ljevak)

- nakon programa predviđeno je razgledavanje Sajma i kupovina knjiga

 

 20.00 zajednička večera

 

Također, tijekom trajanja 23. Sa(n)jam knjige u Istri, 6. prosinca 2017., održat će se i Skup manjinskih knjižnica u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. Tema skupa je rad sa posebnim skupinama korisnika kao što su pripadnici nacionalnih manjina, novonastale etničke skupine, doseljenici, azilanti. Tematika stručnog skupa „Knjižnice za druge i drugačije“ obuhvaća knjižnične usluge, projekte i programe za bilo koju manjinsku populaciju u suradnji s kolegama iz drugih narodnih knjižnica, udrugama, državnim i lokalnim ustanovama, pojedincima i samim korisnicima.

Organizatori skupa su Hrvatsko knjižničarsko društvo, Radna grupa za manjinske knjižnice te Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

 

Za sve dodatne informacije o Danu za knjižničare i 23. Sa(n)jam knjige u Istri možete se obratiti na e-mail adresu:  tajnica@sanjamknjige.hr ili na tel: 052/218-197.

 

Srdačan pozdrav!

Nadamo se vašem odazivu i veselimo se vašem dolasku!

 

Za Sa(n)jam knjige u Istri

Tina Zenzerović, voditeljica prodaje

Magdalena Vodopija, direktorica

 

Pula, 5. listopada 2017.