Pula - Dom hrvatskih branitelja, od 1. do 10.12.2017.

  • Program

Igor Mandić na Sa(n)jam

Kada smo zamolili Igora Mandića da nam pošalje kratku biografiju za ovogodišnji katalog, profesionalni nam je polemičar polu-ozbiljno odbrusio, na opće oduševljenje cijelog Sajamskog tima, da je već napisao 600 stranica vlastite biografije, da ne može više, i da nek si izvučemo odlomak iz već postojeće knjige.
E, pa, nakon što je zašao Sebi pod kožu i U zadnji čas podigao Oklop od papira, očekivali smo da ima opravdanja za takav stav, no na Sajam stiže njegov Predsmrtni dnevnik kojim dokazuje da lav i dalje može rikati, i to o najvećem zapadnom tabuu – smrti. Vlastitoj, tuđoj, općoj. Ironično, polemično, strastveno. Dakle, ništa mu više ne vjerujemo i toplo se nadamo da će u okvirima statističke nevjerojatnosti poživjeti još barem toliko da se ponovno uželi tipkovnice i odbacivanja barem nekoliko škorpionskih oklopa kako bi se iznova rodio.*

*Pozdravlja vas Sajamski tim koji je pazio na svaku crticu, zarez i zagradu iz odlomka kojeg ste nam poslali. Nemojte nas tužiti, nemamo novaca za odvjetnika.