Pula - Dom hrvatskih branitelja, od 1. do 10.12.2017.

  • Program

Kad je stao svijet

Kad je stao svijet

Pulska dramaturginja sa zagrebačkom adresom Dora Delbianco predstavila se na Sajmu i kao dramatičarka, promovirajući svojih šest drama objedinjenih u knjigu pod nazivom Kad je stao svijet, u izdanju Hrvatske sveučilišne naklade. Na promociji knjige u sklopu programa Puna je Pula, pun je bio i Crveni salon, tražila se stolica više, a o knjizi su, uz autoricu, govorili i Mate Matišić, Jelena Lužina, Andrea Matošević i Anita Šikić. Govoreći o Dorinim dramama, Mate Matišić rekao je, da se čitajući ih, osjećao kao plijen koji se ne može izvući iz paukove mreže, dodajući da su nove drame ujedno izraz nove faze ove izvrsne dramatičarke.

- Obožavam kazalište, ono mi je odmak od realiteta i ispušni ventil. Kazalište je zavodljivo i kad se time bavite teško se odvojiti od njega, rekla je autorica odgovarajući na pitanje zbog čega se, uz sve talente koje ima, odlučila baviti baš teatrom.

Jelena Lužina istaknula je pak da je dramsko pismo Dore Delbianco vrlo kompaktno, predivno smišljeno i ispisano u besprijekornom dikursu.   Dijaloge drama oživotvorili su, odigravši nekoliko scena, glumci Judita Franković, Borko Perić i Vedran Živolić.