21. Sa(n)jam knjige u Istri, pulski festival knjiga i autora
Tema: OTOK-GETO-AZIL
Dom hrvatskih branitelja, od 3. do 13. prosinca 2015., Radno vrijeme: 9-21

Fellowship program - 2015

Kumpanija od libra / Book folks

 

Ovogodišnji međunarodni fellowship program održat će se od 5. do 7. prosinca 2015 u sklopu pulskog festival knjige i autora - Sa(n)jam knjige u Istri koji ove godine slavi svoje dvadeset i prvo izdanje u razdoblju od 3. do 13. prosinca 2015. u Puli pod tematskom odrednicom Otok – geto – azil. Kompleksnost teme bavit će se otokom kao utopijskim mjestom i paradigmom poetičnog i literarnog prostora, a osluškujući zbivanja današnjice Sajam će se intenzivno uključiti i u raspravu koja prati svu problematiku današnjeg čovječanstva, kao što su sloboda govora i sloboda misli. Nastavit će se i suradnja sa strip-autorima pa će i jedno od glavnih žarišta biti upravo strip literatura. Sajam će okupiti niz hrvatskih i inozemnih književnika, strip-autora, znanstvenika i kulturologa koji će predstaviti svoja najnovija djela te raspravljati na zadanu temu.  

 

Fellowship fokus 2015

Fokus fellowship programa 2015 pod nazivom Kumpanija od libra / Book folks obuhvaćat će u velikoj mjeri strip literaturu s posebnim osvrtom na grafičke novele. Svi sudionici fellowship programa imat će jedinstvenu priliku da, paralelno uz Sajamska zbivanja, upoznaju svijet hrvatske knjige i strip literature i to u trenutku kada su na jednom mjestu okupljeni najznačajniji hrvatski autori i nakladnici.Kupanija od libra ponovno će biti izvrsna prilika za razmjenu informacija i stvaranje mreže između domaćih i stranih izdavača, autora, prevoditelja, književnih agenata i organizatora literarnih manifestacija. Program je i ove godine podržan od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske u okviru njegovog programa Potpore prijevodima.

Sudionici ovogodišnjeg Fellowship programa 

 

Kako se prijaviti?

 

Pozivamo Vas da postanete dio ovog programa i da sudjelujete u prezentacije nakladničkog sektora. Broj sudionika limitaran je na dvadeset nakladnika, urednika, agenata, prevoditelja ili organizatora literarnih festival, stoga Vas molimo da vaše sudjelovanje potvrdite najkasnije do 30. rujna 2015. putem prijavnice. Za više informacija možete se obratiti Emini Popović, voditeljici Fellowship programa na e-mail: emina@sanjamknjige.hr

 

 

 

 

 

 

Prethodna / Sljedeća