22. Sa(n)jam knjige u Istri, pulski festival knjiga i autora
Tema: Transatlantik
Dom hrvatskih branitelja, od 1. do 11. prosinca 2016., Radno vrijeme: 9-21

Poštovani i dragi knjižničari i knjižničarke,

 

pozivamo vas na još jedno izdanje našeg Sa(n)jam knjige u Istri i tradicionalni Nulti dan koji se održava u sklopu Sajma.

 

Ovogodišnji, 22. Sa(n)jam knjigeu Istri održat će se od 1. - 11. prosinca 2016. u Puli u Domu hrvatskih branitelja, najljepšoj secesijskoj palači grada Pule. Pod  tematskom odrednicom Transatlantik otvoriti će se jedanestodnevna rasprava  o suvremenoj portugalskoj i južnoameričkoj književnosti, dok će se u posebnom regionalnom programu pod nazivom Ljubljana bere predstaviti suvremena literarna i umjetnička scena grada Ljubljane.

 

U izložbeno-prodajnom dijelu Sajma ove smo godine pripremili pregršt novosti. Prostor je oblikovao Mauricio Ferlin i  vizualno će izgledati drugačije, transparentnije i sa znatno preglednijim štandovima. S ovim promjenama mijenja se i koncept postavke koju je oblikovao ovogodišnji savjetnik Sajma, Dražen Dabić. Postavljamo i nove tematske štandove, od kojih izdvajamo: Libar za vajk  (100 naslova nove produkcije od kojih će posjetitelji odabrati top 10 knjiga za sva vremena), Transatlantik, Autori Sajma, Ljubljana bere, tradicionalni dječji kutak Monte Librić te poseban Umjetnički salon Sajma na pozornici Centralne dvorane na kojem će biti izloženi naslovi iz umjetnosti (arhitektura, glazba, likovna umjetnost, dizajn ...). Umjetnički salon Sajma  činit će još jednu pozornicu Sajma na kojoj će se odvijati  neformalni susreti s autorima, performansi i glazbene minijature.

Dan prije početka ovogodišnjeg Sajma, 30. studenoga, knjižničari će ponovno imati priliku prvi razgledati postavku. Tradicionalnim Nultim danom zakoračit ćemo u dvadeset i drugo izdanje našeg Sajma, a ono je rezervirano upravo za vas, za struku kojoj Sajam posvećuje dužnu pažnju. I ove godine imat ćete priliku prvi razgledati postavku Sajma, upoznati se s našim novostima te uz stručno vodstvo knjižara i predstavnika nakladnika imati mogućnost prvi birati i kupovati knjige uz popuste do 20% na nove naslove i više od 30% na one starijeg datuma. Također, imat ćete prilike poslušati zanimljiva predavanja u sklopu stručnog programa Nultog dana, koji smo ove godine napravili u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Pula, Sveučilišnom knjižnicom Pula i Gradskom knjižnicom Ljubljana.

 

Bila bi nam izuzetna čast kada biste se odazvali našem pozivu na ovogodišnji Nulti dan

 

Organizator snosi troškove smještaja (noćenje) i obroka za voditelja ili predstavnika knjižnice, dok troškove puta snosite sami.

 

U privitku ćete pronaći i program Nultog dana te prijavnicu za isti, rok za prijavu je 07.11.2016.. Ukoliko ne budete u mogućnosti doći na ovogodišnji Sa(n)jam knjige u Istri, nabavu svakako možete obaviti po našim cijenama i knjige ćemo rado poslati na adresu vaše knjižnice o našem trošku(narudžbenica se nalazi u privitku).

 

Kontakt osoba je Denis Brandeis, voditelj Nultog dana, kojem se možete obratiti na tajnica@sanjamknjige.hr ili na 052/ 218 – 197.

 

Nadamo se vašem odazivu i veselimo vašem dolasku!

Srdačan pozdrav!

 

Magdalena Vodopija, direktorica Sa(n)jam knjige u Istri