Sa(n)jam knjige u Istri

Suton uz knjigu

Aleksandar Stanković: STO FACA I ACA

Sudjelovali su: Aleksandar Stanković, Branimir Pofuk

Aleksandar Stanković bio je glavna zvijezda sinoćnjeg “Sutona uz knjigu” na 19. sajma knjige u Istri.

Aleksandar Stanković se u svom razgovoru s novinarom Branimirom Pofukom prisjetio sočnih detalja iz intervjua koje je vodio, a Pofuka je zanimalo i kako je došlo do rata između Stankovića i Jutarnjeg lista.

- To mi iskreno nije teško palo jer ja Ninoslava Pavića ne poznajem. Puno mi teže pada kada me iznenadi netko koga znam. Problem između Jutarnjeg i emisije "Nedjeljom u 2" počeo je prije tri godine iz jednostavnog razloga što sam često ugošćivao novinare koje su oni otpuštali. Radi se o iznimno kvalitetnim novinarima i povod gostovanja u emisiji nije bio njihov otkaz. Nakon gostovanja Ćiće Senjanovića sjećam se da je EPH povukao reklame s HRT-a, a Jutarnji je vrlo brzo počeo pisati kako sam ja loš novinar, kako je HRT negledana televizija i tako dalje, kazao je Stanković.

"Sto faca i Aca" nije samo zbirka intervjua već je i novinarski dnevnik u kojem je Stanković bilježio detalje prije i nakon intervjua s naslovnim facama. Svi oni željni pikanterija ovdje će naći puno materijala o bahatosti političara i poduzetnika koji su gostovali kod Stankovića, ali steći će i uvid u njihovu (i u novinarovu) ljudskost koja će im potvrditi da su i moćnici poput nas - krhka i ne uvijek sigurna bića.

 

 

Prethodna / Sljedeća