Sa(n)jam knjige u Istri

Regija u regionu

Predstavljanje časopisa Severni bunker (Kikindske novine)

Sudjelovali su: Srđan V. Tešin, Mića Vujičić, Srđan Srdić

Predstavljao je: Neven Ušumović

O "Severnom bunkeru" bunkerski autori

Kikindski časopis Severni bunker izlazi od 1999. godine i od tada je prolazio teška razdoblja u kojima unatoč mu nesklonim političkim (ne)prilikama uspješno izlazi kao časopis koji promovira u prvom redu slobodu ljudske misli na visokom profesionalnom intelektualnom nivou. Baš poput pravih bunkeraša autori okupljeni oko ovog časopisa, još od njegovog osnutka stoje na bedemu svojih čvrstih uvjerenja i brane pravo na slobodnu misao i riječ bez cenzure. Severni bunker promovira nove književne i kritičke glasove i otvara prostor istraživanju književnosti i svim temama koje ona dotiče. Neki od najpoznatijih temata su: Čemu još književnost ili - Može li se i kako pisati nakon Miloševića, Književnost i vinil ploče, Književnost i hrana, Književnost i politika, Književnost i maligani, Ko se boji straha još, Književnost i veliko platno, Književnost i pornografija…

O značaju ovog časopisa svjedoči i antologija Bunker (Arhipelag, 2013) u koju je uvršteno tridesetak priča objavljivanih u časopisu od 1999. do 2012. godine.

Na Sajmu će nam ovaj kultni Kikindski časopis predstaviti Srđan V. Tešin, glavni i odgovorni urednik te Mića Vujičić i Srđan Srdić, a predstavljanje će voditi Vladislava Gordić-Petković i Neven Ušumović.

Na stranici Kulturnog centra Kikinda pročitajte više, a najnovije izdanje časopisa, provokativnog naslova, možete pročitati u cijelosti ovdje.