Sa(n)jam knjige u Istri

Nulti dan i poziv knjižničarima

19. Sa(n)jam knjige u Istri

Pula, Dom hrvatskih branitelja, 5. – 15. prosinca 2013.

NULTI DAN

Samo za knjižničare Sajam će otvoriti svoja vrata 4. prosinca  2013. u 9 sati.

Organizatori: Sa(n)jam knjige u Istri,  Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Sveučilišna knjižnica u Puli i Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru

 

KNJIGE SANJAJU KNJIŽNIČARI I NAKLADNICI

Dragi knjižničari,

i ove godine svoja vrata otvaramo najprije vama, već tradicionalnim programom Nultog dana, koji započinje 4. prosinca 2013. u 9 sati.

Program za knjižničare i nakladnike ove godine radimo u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Sveučilišnom knjižnicom u Puli i Odjelom za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru. 

U Pulu nam stiže više od 200 nakladnika, preko 10 000 novih naslova, 200 sudionika programa (pisaca, nakladnika, knjižničara, stručnjaka, prevoditelja, kritičara, novinara, umjetnika, glazbenika...) u gotovo 100 Sajamskih programa. 

Pulski Sa(n)jam poznat je po posebnoj ponudi knjiga. Na njemu, kao nigdje u zemlji, izlažu i mali i veliki nakladnici. Kao što se posebno stvara festivalski dio Sajma, uz snažnu selekciju autora, tako se posebno biraju izloženi naslovi, pazeći da bude predstavljena i  sva najnovija knjižna produkcija u Hrvatskoj.

Knjižničari Hrvatske i regije moći će na licu mjesta kupiti one naslove koji nisu u prodaji u knjižarama (naslovi malih izdavačkih kuća, institucija koje nemaju mrežu prodaje...). Sigurno će vam biti i posebno zanimljivi naslovi koji se objavljuju u razdoblju između Interlibera i pulskog Sajma te odabir inozemnih naslova, među kojima će, zasigurno, najzanimljivije mjesto zauzeti štand nakladnika i autora Vojvodine, s obzirom da je vojvođanska književna scena jedno od žarišta ovogodišnjeg Sajma: Vojvodina – Regija u regionu.

Posebnu pozornost skrenuli bi vam i na izbor dječje literature koja će biti posebno izdvojena na naš, već, prepoznatljiv Monte Librić način.

Također, na pulskome Sajmu svake godine postavlja se reprezentativni štand Histrice,  štand najnovijih naslova, štand knjiga nominiranih za knjižnu nagradu «Kiklop» te poseban izbor literature za učenike srednjih škola.

Sajam ostaje dosljedan svojem konceptu prodaje. Kupcima će biti na raspolaganju knjige po sniženim cjenama od 10 do 50 %,  dok će na određene naslove popust biti i veći.

Sajam se za struku otvara u 9.00 sati, a nakon neformalnog druženja uz kavu dobrodošlice, kroz Sajam će vas provesti voditeljica prodaje Tina Zenzerović i voditeljica Nultog dana Nina Plovanić. Tijekom dana predstavit će vam se Odsjek za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a poseban dio programa Nultog dana je i okrugli stol Suradnja nakladnika i knjižničara u digitalnom okruženju: mogući modeli dostave i skrbi za obvezni primjerak.

 

Knjižničari koji se odazovu ovom programu imat će i posebne pogodnosti:

- plaćen smještaj (jedno noćenje s doručkom) za voditelje knjižnica ili njihove voditelje nabave;

- zajednički ručak 4. 12. u 13.00 sati

- mogućnost narudžbi potrebnih naslova (već od danas možete slati popise knjiga koje želite kupiti na Sajmu);

- besplatna dostava knjiga do knjižnica;

- dodatan popust na količinu kupljenih knjiga

 

Vjerujemo da će vam prosinac u Puli biti poslovno uspješan, zanimljiv i opušten.

Za sve informacije i nejasnoće možete se obratiti voditeljici prodajnog dijela Sajma Tini Zenzerović i njezinoj zamjenici Nini Plovanić na: tajnica@sanjamknjige.hr, tel. 052/218-197, gsm 099 262 0033. 

Molimo vas da vaše prijave i narudžbe pošaljete najkasnije do 5. studenog 2013. na tajnica@sanjamknjige.hr ili putem faxa: 052/ 216 – 159 

 

* Prijavnica se nalazi u pdf formatu na ovoj stranici s desne strane

 

Očekujemo vas s veseljem 

Vaš Sa(n)jam

 

 

PROGRAM NULTOG DANA:

Srijeda, 4. Prosinca 2013.

DHB

09.00 otvaranje Sajma za knjižničare

11.00  kava dobrodošlice (Kavana Mozart), okupljanje knjižničara

11.30 razgledavanje Sajma uz stručno vodstvo voditeljice prodaje Sajma Tine Zenzerović i voditeljice Nultog dana Nine Plovanić

13.00 do 14.00 - predstavljanje Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (prof. dr. sc. Jadranka Lasić-Lazić, pročelnica, doc. dr. sc. Ana Barbarić, šefica Katedre za bibliotekarstvo, i studenti)

14.00 –  organizirani ručak

15.00 do 17.00  - okrugli stol  Suradnja nakladnika i knjižničara u digitalnom okruženju: mogući modeli dostave i skrbi za obvezni primjerak

Moderatorica: prof. dr. sc. Tatjana Aparac-Jelušić, predsjednica Hrvatskog knjižničnog vijeća

Sudionici u raspravi:          

članovi radne skupine za prijedlog modela obveznog primjerka: Dunja Seiter Šverko, glavna ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Senka Tomljanović, ravnateljica Sveučilišne knjižnice u Rijeci,   izv. prof. dr. sc. Gordana Dukić, Odsjek za informacijske znanosti Filozofski fakultet Osijek              

Tomica Vrbanc, Nacionalna i sveučilišna knjižnica              

Mišo Nejašmić, zamjenik predsjednika Zajednice nakladnika i knjižara              

17.00 do 20.00 - vrijeme za kupovinu i razgled Sajma