Sa(n)jam knjige u Istri

Geopoetika: Čitanje je javna stvar!

07.12.2013

 

Izdavačka kuća “Geopoetika” ove godine slavi dva desetljeća postojanja, povodom toga organizirala je akciju “Čitanje je javnastvar”.

Na predstavljanju knjige Borisa Miljkovića «OD RUSKOG UMJETNIČKOG EKSPERIMENTA PREKO YU ROCK'N'ROLLA DO "KUHARA"», prikazana su i dva kratka filmića koja promoviraju ovu akciju i ideju.

 

 

Cilj akcije je poticanje čitanja na javnim mjestima, ali i skretanje pažnje javnosti na stanje u kulturi i položaj knjige danas. “Čitanje je javna stvar” provodi se u suradnji s Gradskim zelenilom Beograda i za početak će se provoditi u šest gradskih parkova u centru Beograda. “Ideja je da se za klupe zakače različite knjige koje je objavila ‘Geopoetika’, kako bi se građanima dala mogućnost da uljepšaju svoj boravak izvan kuće uz knjigu koju im ‘Geopoetika’ i beogradski parkovi na taj način daruju na čitanje. Knjige će biti zakačene tako da ih je nemoguće odnjeti te će na taj način biti omogućeno što većem broj ljudi da uživa u njima”, navode iz “Geopoetike”. Iz “Geopoetike” napominju da je akcija neprofitabilna i da se njome ne promoviraju novi naslovi te izdavačke kuće, već da ona predstavlja poziv na čitanje i javno čitanje, a uz to i podsijećanje na to da je kvalitetna knjiga značajna kulturna vrijednost i događaj.

Posljednje vijesti

Zabranimo nuklearno oružje

13.12.2013 Sajam

Zabranimo nuklearno oružje