Sa(n)jam knjige u Istri

Miljenko Jergović i Ivan Lovrenović

28.11.2013

 

U petak, 6. prosinca, 19.00 sati u Crvenom salonu Doma hrvatskih branjtelja Ivan Lovrenović predstavit će novi roman Miljenka Jergovića Rod, a Miljenko Jergović predstavit će novi roman Ivana Lovrenovića Nestali u stoljeću.

I sasvim je svejedno pripovijeda li Lovrenović o bosanskim franjevcima, o Bosni Srebrnoj, o nedavnom ratu, ili pak onome u čijem je vrtlogu nestao i njegov otac, govori li o velikim povijesnim događanjima ili o malim ljudskim sudbinama, jer sve što je napisao i pribilježio sklapa se u veličanstvenu građevinu u kojoj se svaki dio, makar bio i najmanji dnevnički fragment, savršeno nadopunjuje s drugima ocrtavajući veliku priču. Ivan Lovrenović nevjerojatno jasno pokazuje da je literatura sudbina i da je pisanjem moguće rekonstruirati svijet i svjetove, jer stvarnost i izmišljaj jedno su te isto kada ih stvara veliki autor. "Nestali u stoljeću" istinski su književni dragulj velikog majstora jezika koji ne zapisuje, već iznova stvara.

Roman pod naslovom "Rod" koji izlazi u nakladi zaprešićkog nakladnika Frakture najavljen je kao svojevrsni Jergovićev "magnum opus": "Riječ je o novom velikom, dosad možda i najvažnijem Jergovićevu romanu, knjizi od 1.200 stranica koju čini nekoliko zasebnih knjiga stopljenih u jednu veličanstvenu obiteljsku sagu" (Seid Serdarević)

Posljednje vijesti

Zabranimo nuklearno oružje

13.12.2013 Sajam

Zabranimo nuklearno oružje