Sa(n)jam knjige u Istri

"Sa(n)jam na Portarati" - predstavljanje prvo

09.11.2013

 

Danas smo na pulskoj Portarti najavili 19. Sa(n)jam knjige u Istri, čije se održavanje sve više bliži.

Upoznali smo javnost s jednom od triju tema ovogodišnjeg Sajma, koja se odnosi na suvremenu vojvođansku književnost i kulturu, pod nazivom Vojvodina - Regija u regionu. Uz glazbenu podlogu gosta ovogodišnjeg Sajma Borisa Kovača, vrsnog i svjetski poznatog vojvođanskog kompozitora i umjetnika informirali smo puljane o vojvođanskom programu i autorima koji dolaze na Sajam, kao što su: Laslo Vegel, Slobodan Tišma, Želimir Žilnik, Tomislav Žigmanov, Vladislava Gordić-Petković - koja je ujedno i selektorica programa, Laslo Blašković... Već spomenuti Boris Kovač s bendom La Campanella održat će u petak, 13. prosinca u Galeriji Svetih srca i koncert s kojim završavamo vojvođanski program. 

Dijelili smo i informativne letke o ovogodišnjim sajamskim novostima, koji će ujedno omogućiti i dodatni, uz uobičajeni, popust na kupnju knjiga od 10 %.

Roditelje i djecu upoznali smo i s posebanim sajamskim programom pod nazivom Sveti Nikola na pulskom Sajmu, na kojem će se upriličiti scenska igra «Tri vile Sv. Nikole» u režiji Teatra Naranče.

Scenografija naše predsajamske «akcije» vizualni je identitet dizajnerskog tima: Mauricija Ferlina, Vibora Juhasa i Matka Plovanića, koji su za temu Vojvodina – Regija u regionu odabrali suncokret za zaštitni znak.

Tijekom studenog, osim ove, predviđamo još dvije "akcije" na kojima ćemo predstaviti i ostale teme 19. Sa(n)jma knjige u Istri: Izlet u Rusiju (suvremena ruska književnost) i Socijalizam na klupi.

Posljednje vijesti

Zabranimo nuklearno oružje

13.12.2013 Sajam

Zabranimo nuklearno oružje