Sa(n)jam knjige u Istri

Kumpanija od libra 2014.

Drugi po redu Fellowship program pod nazivom Kumpanija od libra održat će se usporedno s 20. Sa(n)jam knjige u Istri od 3. do 7. prosinca 2014.

Ovogodišnji program bit će podjeljen u dvije sekcije: jednu koja će okupiti urednike, agente i književne prevoditelje i drugu u kojoj će sudjelovati direktori književnih festivala, residence programa i literarnih kuća. Programi ovih sekcija bit će dijelom odvojeni i dijelom zajednički, ali sa istim ciljem da se upozna inozemna knjižna stručna javnost s autorskom i nakladničkom scenom Hrvatske. Ovim programom Sa(n)jam knjige u Istri postavlja temelj za promociju hrvatske i regionalne autorske i nakladničke scene u svijetu te postaje sve prepoznatljiviji prostor koji se otvara inozemnom tržištu i potiče razmjenu hrvatskih i stranih autora, kao i prodaju autorskih prava i prijevoda.

Jedan od razloga ovogodišnjeg okupljanja je i ideja o osnivanju europske udruge književnih festivala, koja bi za zajednički cilj imala stvaranje novih inovativnih načina predstavljanja knjiga, razmjenu autora i stvaranje zajedničkih produkcija, tematskih programa, ali i stvaranje zajedničkog internet portala i “burze pisaca” sa svim relevantnim podacima.

 

 

Prethodna / Sljedeća