Sa(n)jam knjige u Istri

Poziv nakladnicima

Sa(n)jam knjige u Istri, utemeljitelj knjižne nagrade Kiklop i Upravni odbor knjižne nagrade Kiklop pozivaju Vas i ove godine da sudjelujete u nagradi i prijavite svoja najbolja izdanja, najistaknutije autore i urednike u 12 kategorija.

Kiklop 2014. dodjeljuje se za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske u razdoblju od 1. listopada 2013. do 30. rujna 2014. godine namijenjenih prvenstveno knjižarskoj prodaji.

 

Kategorije koje prema rezultatima glasovanja stručnog biračkog tijela u dva kruga dodjeljuje Utemeljitelj nagrade:

  1. UREDNIK/ICA GODINE
  2. PROZNO DJELO GODINE
  3. DEBITANTSKA KNJIGA GODINE
  4. PJESNIČKA ZBIRKA GODINE
  5. KNJIGA ESEJA GODINE
  6. PUBLICISTIČKA KNJIGA I ZNANSTVENO-POPULARNA KNJIGA GODINE
  7. ZNANSTVENA KNJIGA GODINE
  8. KNJIGA GODINE ZA DJECU I MLADEŽ
  9. PRIJEVOD GODINE
  10. OBLIKOVANJE KNJIGE GODINE

Za Kiklopa se mogu natjecati samo prva izdanja objavljena u Republici Hrvatskoj u izbornoj godini koju određuje utemeljitelj u javnom pozivu. 

Kategorije koje dodjeljuje Utemeljitelj na prijedlog Upravnog odbora:

  1. NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO
  2. NAKLADNIK GODINE

Nagradu za životno djelo i za nakladnika godine mogu predložiti svi građani, institucije i tvrtke registrirane u RH  uz obrazloženje. Nagradu za životno djelo može dobiti pisac, prevoditelj, ilustrator, dizajner, urednik, tiskar ili bilo koja osoba koja je u svom dosadašnjem radu posebno i stalno djelovala na promicanju nakladništva, autorstva i knjige kao takve. Nagrada se može, ali i ne mora dodjeljivati svake godine.

 

Nakladnici prijavljuju autore i izdanja ispunjavanjem obrasca za prijavu po kategoriji, dostupnog na stranicama Sajma (www.sanjamknjige.hr) od 15. listopada. U slučaju suizdanja, naslov prijavljuje jedan od nakladnika. U slučaju da više nakladnika prijavi identična izdanja Upravni odbor će prihvatiti samo ono koje je prijavio izvorni nakladnik.

 

Prijave za nagradu Kiklop traju od 15. listopada do 25. listopada 2014.

Prijave se vrše isključivo popunjavanjem obrazaca na www.sanjamknjige.hr

Kotizacija za prijave u 1. kategoriji (urednik godine) i  kategoriji (nagrada za životno djelo) ne naplaćuje se.

Glasovanje za Kiklopa provodi se u dva kruga, i to:

PRVI KRUG – glasovanje za nominacije traje od 5. studenog do 12. studenog 2014.

DRUGI KRUG – glasovanje za dobitnike nagrade traje od  17. studenog do 24. studenog 2014.

Objava nominacija nagrada Kiklop održat će se 14. studenog 2014.

Proglašenje dobitnika i uručenje nagrade, skulpture Kiklop, samostalne umjetnice Marine Orlić,  održat će se 14. prosinca 2014. godine u sklopu 20. Sa(n)jam knjige u Istri. U proces glasovanja uključujete se putem Interneta www.sanjamknjige.hr – gdje uz jasne upute možete dati svoj glas onima koje smatrate najboljima. Na istim stranicama nalaze se također statut i pravilnik nagrade Kiklop 2014.

 

Uz prijavu obvezno se šalju dva tiskana primjerka knjige na adresu :

Sveučilišna knjižnica – Zbirka Kiklop

Odjel nabave (Tea Grujić)

Herkulov prilaz 1

52100 Pula

Jedan tiskani primjerak knjige stručnom povjerenstvu prvenstveno olakšava provjeru, a potom se knjiga obrađuje i čuva u jedinstvenoj Zbirci knjižne nagrade Kiklop. Drugi tiskani primjerak zadržava organizator. Prijave nakladnika koji ne dostave tiskane primjerke knjige u roku od 7 dana od dana zaključenja prijava, neće ući u konkurenciju.

Za svaku pojedinu prijavu nakladnik plaća kotizaciju od 100,00 kuna s pripadajućim PDV-om (ukupno 125,00 kuna) na račun "Sa(n)jam knjige u Istri" (MB 1852418, OIB 02651759188) kod Zagrebačke banke IBAN HR 7023600001101792622 s naznakom:

Kotizacija za nagradu Kiklop 2014.

Potvrdu o obavljenoj uplati nakladnik dostavlja na faks utemeljitelja nagrade: 052/216-159. Temeljem potvrde nakladnicima se dostavlja odgovarajući račun. Prijave nakladnika koji ne dostave dokaz o izvršenom plaćanju kotizacije u roku od 7 dana od dana zaključenja prijava, neće ući u konkurenciju.

Za sva pitanja i dodatne informacije možete se javiti na broj telefona 052/222-865, mob. 099/555-2001 te na e-mail: kiklop@sanjamknjige.hr

S nestrpljenjem očekujemo vaše prijave!

 

Slavica ĆURKOVIĆ,

tajnica nagrade Kiklop