Sa(n)jam knjige u Istri

HOTEL U OBLACIMA 1914. (Vuković & Runjić)

Milana Vuković Runjić

Sudjeluju: Milana Vuković Runjić, Kristina Posilović, Denis Kuljiš, 

Milana Vuković Runjić predstavila je večer prije svoju knjigu "Hotel u oblacima 1914", o čemu su pored autorice govorili Kristina Posilović i Denis Kuljiš.

Autorica je rekla je da je na ideju o knjizi došla tijekom izrade svoje prethodne knjige, te da je i u ovoj knjizi pisala o Matošu, premda je u doba dešavanja radnje iz toga romana već bio mrtav, no zahvaljujući fantastici oživjela ga je.

- Pisala sam iz svojih vizija, fantazija, ali naravno, morala sam i proučavati povijesne činjenice, čemu se sve više posvećujem, rekla je Vuković Runjić govoreći o tome kako uvijek u svoja djela unosi određenu količinu fantazije.

Kristina Posilović definirala je njezine likove osebujnim, a bilo je govora i o povijesnim činjenicama u Europi iz onoga doba. Govoreći o spisateljima koje voli i čiji su joj stilovi pisanja posebno dragi, autorica je spomenula, uz Matoša, i Denisa Kuljiša te Ranka Marinkovića.

Kuljiš se također osvrnuo na povijesnu dimenziju knjige uz riječi pohvale za novo autoričino ostvarenje, 23. knjigu po redu, a on i Posilović napomenuli su da je ova knjiga jako filmična. (V. BEGIĆ, Glas Istre)