Sa(n)jam knjige u Istri

Ljudmila Petruševska

24.11.2014

Njaznačajnija živuća ruska književnica u Pulu dolazi sa svojim Cabaretom

Ljudmilu Petruševsku New York Times proglasio je najvećom ruskom živućom autoricom, a njezin roman "Vrijeme noć", koji će predstaviti na našem Sajmu, uvršten je u uži izbor za najprestižniju rusku nagradu – ruski Booker, preveden je na više od 30 jezika te se smatra jednim od najznačajnijih dostignuća suvremene ruske proze i općenito jednim od važnijih romana 20. stoljeća.

Osim promocije romana, Petruševska će se u Galeriji Cvajner predstaviti sa svojim Cabaretom. Književnica je ovo koja pjeva i komponira, pjevačica koja ironizira, parodira i improvizira poznate ruske i slavenske napjeve. Pjevati je počela kasno, u 69. godini, a obično pjeva jednom tjedno pred svojom publikom, najčešće u najstarijem moskovskom klubu "16 tona".

 

 

S književnicom će razgovarati i Vojo Šiljak na Doručku s autorom u četvrtak, 11. prosinca 2014., u Kavani Mozart Doma hrvatskih branitelja.

 

Predstavljanje romana Vrijeme noć Naklade Ljevak održat će se u srijedu, 10. prosinca 2014., u 19 sati u Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja, a 

Cabaret Ljudmile Petruševske bit će održan u Galeriji Cvajner u petak, 12. prosinca 2014., u 21 sat. 

 

Posljednje vijesti

Istarska razglednica

18.12.2014 Sajam

Istarska razglednica

Ne čitam i ne pušim

12.12.2014 Sajam

Ne čitam i ne pušim